dimecres, 26 de desembre de 2012

Lilium Blanc


Fa uns dies amb van encarregar un conjunt de plata per regalar aquestes dates. El conjunt havia de ser unes arracades i un penjoll. Em van donar llibertat per fer el què volgués, però em van dir que li agradaven la natura i sobretot el mediterrani. Vaig estar buscant flors mediterrànies i dintre del ventall la que va agradar més va ser el Lilium blanc. Aquí teniu una petita definició:

El lliri de Sant Antoni o lliri blanc es tracta d'una planta perenne de la família de les liliàcies. Degut a la seva flor de pètals blancs és molt utilitzada en ornamentació, amb una olor molt característica, que la fa una de les més famoses a Catalunya.

Es troba sobretot a l'est de la Mediterrània i al Sud-Est d'Àsia, tot i que és originària de Grècia i d'allà fou introduïda a l'Europa mediterrània, exceptuant Albània i Turquia.

No és una planta que es trobi de forma espontània a Catalunya. El seu hàbitat es troba a l'hemisferi boreal, zones temperades i llocs rocosos a les muntanyes.Mite grec:

Quan Juno alimentava l'Hèrcules a contracor, una gota de llet caigué del pit de la deessa i d'allà va néixer un lliri blanc. Més tard, Venus, gelosa de la blancor tan pura d'aquella flor, va fer que en el seu calze sorgissin uns llargs estams grocs que deixarien, a qui gosés tocar el bell lliri, unes taques de pol·len impossibles d'esborrar.